Layali Lubnan ( aka Layali Lebnan ) – Lebanese Nights Dessert
A very popular well-known dessert not only in Lebanon, but throughout the Middle East. This tasty lebanese Semolina Pudding recipe can be whipped up quickly, then it chills in the fridge until you are ready to dig in.
It’s an amazingly aromatic dessert that is quite refreshing in summer time. It has a rich complex taste stemming from the orange blossom water.
Sugar Syrup Recipe
Whipped Cream Recipe
Ingredients:
– 1 liter Milk
– 1 cup of semolina (fine or medium)
– 4 Tbsp Sugar
– 1 Tsp Orange blossom water
– coarsely ground fresh pistachio
Directions:
1. Put the milk, semolina, & sugar in a pot, and stir continuously on medium low flame till the consistency thickens.
2. Add the orange blossom water and stir for another two minutes.
3. Pour into your serving dish/s, allow to cool down in the fridge.
* In the meanwhile prepare the Arabic milk cream, and let it cool down in the fridge.
4. When the pudding sets, spread the Arabic whipped cream on top.
5. Right before serving sprinkle pistachios and drizzle it with sugar syrup.
Enjoy 🙂
Tips from Kumin-
You can serve Layali Lebnan in small cups/bowls or you can lay the pudding in a tray and then cut it into pieces. The pudding can last 3-5 days in the fridge, but if you are planning keeping it that long you may want to keep the whipped cream in a separate container and add it only for serving.
Serve cold or at room temperature. YUMMY!
Be sure to tag me in your photos @kuminkueche
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Layali Lebnan – Libanesischen Dessert
Layali Lubnan ( Aka Layali Lebnan ) – Libanesische Nächte
Es ist sehr beliebte Dessert nicht nur in Libanon, sondern auch überall in der Levante. Dieses köstliche libanesische Grießpudding Rezept ist sehr schnell zubereitet, dann es im Kühlschrank abgekühlt wird, bis du bereit zu graben bist.
Es ist ein erstaunliches aromatisches Dessert, das sehr erfrischend im Sommer ist.
Zuckersirup Rezept
Milchcream Rezept
Zutaten:
– 1 Liter Milch
– 200 g feiner Grieß
– 4 EL Zucker
– 1 TL Orangenblütenwasser
– Grob gemahlene frische Pistazie
Zubereitung:
1. Milch, Grieß, & Zucker in einen Topf geben, unter stänidigem Rühren, auf mittlerer Hitze aufkochen lassen, bis die Konsistenz verdickt ist.
2. Das Orangenblütenwasser hinzufügen und noch mehr 2 Minuten weiterkochen laseen.
3. Sie in euren Servierschüsseln gießen, und in den Kühlschrank abkühlen lassen.
* In der zwischenzeit bereitet ihr die Schlagsahne vor, und in den Kühlschrank abkühlen lassen.
4. Wenn der Pudding fest geworden, verbreitet ihr den arabischen Schlagsahne auf die Oberseite.
5. Direkt vor dem Servieren, Pistazien streuen, und mit Zuckersirup nieseln.
Genießen 🙂
Tipps von Kumin-
Kalt oder bei Raumtemperatur servieren. YUMMY!
Viel Spaß beim Nachmachen!
Eure Lana ❤
Good name of your dessert. This looks so yummy! I want to have some try.
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Although I don’t understand the title of the dish, I don’t mind. Glad you put the method in english. Really lovely post!
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The title means the Lebanese Nights! This dessert is so yummy for the summer nights, you definitely need to try it, it’s so yummy and super easy to prepare..
Let me know if you have any question?
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