Hummus recips

Mtabbal – Mutabbal

Beetroot Hummus – Beetroot dip

Mtabbal is one of the hundreds of Levantine appetizers (mezze). The origin of the word Mutabbal is the Arabic verb “tabbala”, which means literally “to add additional flavors and spices”.

People of the Levant learned to use the seasonal fruits/vegetables and make the best out of it. And when it comes to beetroots, there’s no better way to enjoy it like this tasty healthy dip.

The beauty Beet. The deep red vegetable found on farmer’s market and grocery stores shelves June through November-ish.

The beets color impart on a dish is truly spectacular and sure to brighten up your day.

The perfect veggie-packed, full fiber snack that can satisfy your sweet tooth in a great way.

Not only is this dip delicious and versatile, it also has the most beautiful and vibrant color. Quick and easy to make, besides it looks stunning.

Paired with pita bread, chopped up veggies, or a delicious grilled chicken this fresh and colorful dip is perfect. It could also be used as a sandwich filler or a healthy snack.

Ingredients:
– 2 big Beetroots
– salt
– 1 minced garlic clove
– 4  Tbsp  yogurt
– 2 Tbsp pomegranate molasses
– 2 Tbsp lemon juice
– 4 Tbsp Tahini paste
– parsley
– 5 Tbsp Olive oil
– pine nuts

Beetroot Hummus

Directions:
1. Wash the beetroots, place them in a pot and cover with water.
2. Cover the lid, let it simmer, till it becomes tender – that usually takes around an hour.
3. When it cooked, let it cool. Once it cools down, peel and slice in half.
4. Place the beetroots into a food processor, blend until smooth.
5. Add the salt, garlic clove, yogurt, pomegranate molasses, lemon juice, and the tahini paste.
(Taste as you go! You can add more or less according to your desired taste)
6. Drizzle the olive oil on top, add the parsley and the nuts for garnish.

Enjoy!

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Rote Bete Hummus

Mutabbal ist einer der hundert levantine Vorspeisen (Mezze). Der Ursprung des Wortes Mutabbal ist das arabische Verb “tabbala”, was wörtlich bedeutet, zusätzliche Aromen und Gewürze hinzufügen.

Menschen der levante gelernt, die saisonalen Früchte/Gemüse zu verwenden, und das Beste daraus zu machen. Und wenn es um Rote Bete geht, dann gibt es keinen besseren Art, es zu genießen, wie dieses leckere gesunde Dip.

Die Schönheit Bete. Das tief rote Gemüse, das auf Bauernmarket und Lebensmittelgeschäftsregalen von Juni bis November gefunden wurde.

Die Farbe vermittelt auf einen Teller ist wirklich atemberaubend, und sicher zu erhellen euren Tag.

Die perfekte Veggie-Packer, Vollfaser-Snack, die deine süße Zahn in einer großartigen Weise befriedigen können.

Nicht nur ist dieses Dip lecker und vielseitig, es hat auch die schönste und lebendige Farbe. Schnell und einfach zu machen außerdem sieht es sehr toll aus.

Gepaart mit Pita Brot, gehackte Gemüse, oder ein leckeres gegrilltes Huhn dieses frische und bunte Dip ist perfekt. Es könnte auch als Brotaufstrich oder ein gesunder Snack verwendet werden.

Zutaten:
– 2 große Rote Bete
– Salz
– 1 gehackte Knoblauchzehe
– 4 EL Natur Joghurt
– 2 EL Granatapfel melasses
– 2 EL Zitronensaft
– 4 EL Tahini (sesampaste)
– Petersilien
– 5 EL Olivenöl
– Pinienkerne

Beetroot Hummus

Zubereitung:
1. Die Rote Bete waschen, und im Wasser liegen lassen.
2. Mit geschlossenem Deckel köcheln laseen, bis sie weich sind – das dauert in der Regel etwa eine Stunde.
3. Nachdem sie aufgekocht ist, sie abkühlen lassen. Sobald sie abgekühlt ist, dann schälen und in Würfel schneiden.
4. Die Rote Bete in den Zerkleinerer legen, und bis glatt mischen.
5. Salz, Knoblauchzehe, Joghurt, Granatapfel melasses, Zitronensaft, und Tahini paste hinzufügen. ( mehr oder weniger, nach deinem gewünschten Geschmack)
6.  Olivenöl hinzufügen, und mit Petersilien und Pinienkerne garnieren.

Genießen!

Viel Spaß beim Nachmachen!

Eure Lana ❤

Hummus Paste

Hummus Dip

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14 comments on “Mtabbal – Mutabbal

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