Foul Nabet

Foul Nabet

Imagine a wet street in Syria’s downtown, the cobbled ground, and colorful buildings, decorated by climbing vines!! Gentle rain continues to fall, taken by the swirling wind before coming to rest on warm woolen hats.
The night is falling and tired workers brace themselves against the icy temperatures as they trudge home determinedly to their crackling firewood! It’s at this time when the call of Foul nabet brings cheer to any heart.

This is not a scene from a Dickensian novel, but a reality in many parts of Syria! As winter makes itself comfortable, Foul nabet peddlers join the chestnut roaster to replace the summer whims of sweetcorn. Their rickety carts tramp the streets in search for cold hands to warm. The beans topped with a dusting of salt & cumin, besides its hot soup that is sold with a squeeze of lemon, has an instant effect, managing to nourish, warm, and soothe.

This recipe is specially made in the winter, but also families traditionally make it during Eid.
Kids gathered around their parents, eating foul nabet, talking, smiling, playing and enjoying their time.

*This was before this deadly war, that has burned all of its beauty aspects!!

It’s so delicious, super easy to prepare, and here’s how to make it..

Ingredients:
500 g dried brown beans
2 Liter Water
Lemon
Salt & Cumin

foul nabet ingredients

Directions:
1. Wash the dried beans, and cover with 2-liter water, and soak overnight.
2. After 8 hours, drain fava beans, rinse with water.
3. Put the beans in a pot, and cover with water.
4. Place the lid, and simmer at low heat.
*Check if the beans are cooked, by crushing the bean between your fingers.
*Since the beans get bigger when cooking, regularly add small amounts of water, so that they steadily still covered, and slowly cooked.
*Well soaked beans need between 2-3 hours cooking time.

Peel and eat! YUMMY

Be sure to tag me in your posts @kuminkueche

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Foul Nabet

Stellt euch eine nasse Straße in Syriens Innenstadt vor, gebflasterten Boden und farbenfrohes Gebäude, mit Kletterpflanzen dekoriert werden!! Der Fisselregen weiter fällt, der von die wirbelnden Winde genommen, bevor er auf Wollmützen ruhen.

Die Nacht fällt und müde Arbeitnehmern haben sich gegen die eisige Temperaturen befestigt, als sie Heim zurückkehren. Genau zu diesem Zeitpunkt, wenn Foul nabet jedem Herz Jubel bringt.

Das ist keine Szene aus einem Dickensschen Novel, sondern eine Realität in vielen Teilen von Syrien! Als Winter sich bequem macht, beitreten Foul Nabet Hausierer die Kastanie Roäster, um die sommerliche Launen von Mais zu ersetzen. Ihre wackligen Wagen stapfen die Straßen, auf der Suche nach kalte Hände zu erwärmen. Die Bohnen mit Salz abschmecken und mit Kumin bestreutet werden, hinzu kommt seine heiße Suppe, die mit einem Schuss Zitronensaft verkauft wird, die eine sofortige Wirkung haben, umzu wärmen & beruhigen.

Diese ein sehr leckere Winter Rezept, aber auch Familien traditionell machen es während Fest.

Bei uns feiern wir gemeinsam mit a Familien, Freunden und Verwandten.
Alle ziehen sich besonders schöne Kleidung an, und auch das Haus ist festgemäß aufgeräummt und gesäubert.
Es werden traditionell die ältern Verwandten von den Jüngern besucht.
Auch zu Hause wird daraus ein leckeres Essen zubereitet.
Eine das traditionelle und gesunde Essen, das von allen Kindern und Erwachsenen sehr geliebt ist Foul nabet.

Es ist sehr lecker, schnell zubereitet, und hier schreibe ich euch wie man kann es sehr einfach machen..

Zutaten:
500 g getrocknete braune Bohnen
2 Liter Wasser
Eine Zitrone
Salz & Kumin (Kreuzkümmel)

foul nabet ingredients

Zubereitung:
1. Die getrocknete Bohnen waschen, und mit 2 Liter Wasser bedecken, und übernacht einweichen lassen.
2. Nach dem Einweichen, die Bohnen gründlich in einem Sieb abwaschen.
3. Die Bohnen in einen großen Kochtopf geben, und mit ausreichend Wasser bedecken.
4. Den Deckel auflegen, und bei geringer Hitze köcheln lassen, bis sie weich sind.
*Überprüfe ob die Bohnen gar sind, indem du eine Bohne zweischen deinen Fingern zerdrückst.
*Da die Bohnen beim kochen großer werden, gib regelmäßig kleine Mengen Wasser dazu, damit sie gleichmäßig bedeckt sind, und gleichmäßig garen.
*Gut eingeweichte Bohnen brauchen zwischen 2-3 Stunden Kochzeit.

Schält und Esst! YUMMY

Viel Spaß beim Nachmachen!

Eure Lana ❤

Foul Nabet

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63 comments on “Foul Nabet

  1. I have never heard of foul nabet before but I like how it warms the hands of the cold during Eid. At the same time I was entranced by your poetic opening lines describing the foul nabet sellers x

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    • Thank you so much for this lovely comment! yes, foul nabet is one traditional food, that we eat during Eid, and to warm up our hands in the cold weather! & it’s so delicous..
      wish you a happy weekend, Lana 🙂

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